Mira Dahlman: Ketterä organisaatio onnistuu muutoksissa, miten saat sen aikaan?

Onnistu organisaation muutoksissa

Liiketoiminnan vaatimukset muuttuvat koko ajan. Asiakkaat haluavat uusia ratkaisuja. Megatrendit kuten digitalisaatio muuttavat kokonaisia toimialoja. Organisaatioiden pitää olla ketteriä menestyäkseen näissä muutoksissa. Miten varmistat, että onnistut? Tai mikä tärkeämpää, miten varmistat, että tiimisi onnistuu?

Käytä aikaa, rahaa ja sydäntä palkkaamiseen

Yksi tärkeimmistä päätöksistä on se, kenet palkkaat. Oikeat ihmiset ovat yrityksesi sydän. Etsi ihmisiä, jotka eivät pelkää muutosta ja uusia tilanteita. Oppimiskyky ja avoimuus ovat olennaisia piirteitä. Yritä löytää ihminen, joka täydentää tiimiäsi ja opettaa teille jotain uutta.

Käytä aikaa keskusteluihin hakijoiden kanssa, puhu heidän entisten työkavereidensa kanssa, käytä kumppania arvioimaan hakijan sopivuutta yritykseesi ja arvoihinne. Älä hoida hakuprosessia yksin, anna tiimiläistesi osallistua. Muista, että hyvä rekrytointi on kahden kauppa: sinä haluat löytää parhaan mahdollisen työntekijän ja hakija taas parhaan työpaikan.

Ole avoin ja luota

Hajota hierarkkiset rakenteet. Jaa tietoa, ole avoin talouden tilasta, ja työstä yhdessä visioanne. Tee päätöksenteosta mahdollisimman ketterää; muutoksissa tarvitaan nopeaa päätöksentekoa. Anna ihmisten päättää itse.

Älä yritä kontrolloida vaan luota. Sovi yhteiset tavoitteet ja anna tiimien löytää oma tiensä tavoitteisiin. Työt pitää tehdä, mutta sillä ei usein ole merkitystä, missä ne tehdään. Monesti tehokkain työtapa ei ole oman työpöydän takana istuminen. Kun luotat työntekijöihisi, he luottavat sinuun.

Luo yhdessä ja kokeile

Kannusta ihmisiä kysymään ja auttamaan toisiaan. Kokeile uusia asioita ja opi virheistä. Mikä meni pieleen? Miten onnistumme ensi kerralla? Älä vain kerää mielipiteitä vaan luo uusia asioita yhdessä. Kun mietit uutta strategista suuntaa, osallista organisaatiosi laajasti. He todennäköisesti tietävät paremmin, mitä asiakkaasi tarvitsevat.

Mikään ei muutu, jos yksilöt eivät muutu

Loppujen lopuksi muutos onnistuu, kun yksittäiset ihmiset muuttavat käyttäytymistään. Jos haluat muuttaa organisaatiotasi, pidä huolta, että muutos on ymmärrettävä ja konkreettinen jokaiselle. Tai vielä parempaa, tee muutos yhdessä organisaation kanssa ja anna heidän olla mukana voittajatiimissä heti muutoksen suunnittelusta alkaen. Muista, että mikään ei muutu, jos organisaatiosi ihmiset eivät muutu.