Niko Kukkosen tavoitteet korkealla: alppilukiosta vauhtia mäkeen

CCEA on tukenut vuodesta 2014 lähtien alppihiihtäjälupaus Niko Kukkosen matkaa ja kehitystä kohti lajin huippua. Alppihiihdon kausi avattiin Levillä marraskuun puolivälissä. Vaikka Nikon laskut eivät menneet aivan nappiin, suuntaa nuori lupaus kohti alkanutta kautta hyvillä mielin.

”Levin kisoissa ei tullut ihan toivottua tulosta, mutta en koe, että se on niin vakavaa. Tässä on vielä koko kausi edessä. Uskon, että seuraavissa kisoissa jo lähtee paremmin lasku liikkeelle”, Niko vakuuttaa.

Varmuutta jatkoon tuo myös se, että alkusyksyn aikana treenit ovat sujuneet hyvin. Lisäksi Niko aloitti tänä syksynä opinnot Tahkon alppilukiossa, jossa opintojen ja kilpaurheilun yhdistäminen on tehty mutkattomaksi. Neljän vuoden aikana saavutetaan valkolakki, mutta pääpaino on urheilussa.

”Asumme täällä opiskelijoiden kanssa yhdessä ja lähdemme aina porukalla kisoihin. Alppilukiosta olen tykännyt paljon, koska täällä panostetaan vahvasti urheiluun, ja treenaamiseen on enemmän aikaa kuin peruskoulussa.”

Tavoitteena maajoukkue

Alkaneella kaudella Niko pyrkii jatkuvasti parantamaan omaa laskuaan ja sitä kautta ranking-sijoitustaan Suomessa ja maailmalla. Tavoitteena on kauden lopuksi sijoittua samanikäisten maailman rankingissa 20 parhaan laskijan joukkoon. Myös pitkän tähtäimen suunnitelmat ovat Nikolla selvillä.

”Alppilukion aikana pitäisi parantaa sijoitusta niin paljon, että lukion jälkeen mahdollisuudet A- tai B-maajoukkueeseen avautuisivat. Lukion aikana pitää kiivetä huipulle”, Niko summaa.

Kovat tavoitteet, tiukka aikaraja ja tiivis harjoittelutahti vaativat Nikon mukaan päämäärätietoista, mutta rentoa asennetta.

”Jos ottaa liikaa paineita ja ajattelee, että on pakko onnistua, ei niihin tavoitteisiin pääse. Pitää vain keskittyä omaan tekemiseen, treenata kovaa ja uskoa mahdollisuuksiinsa. Täytyy luottaa itseensä.”

Nikon matkaa ja kuulumisia voit seurata muun muassa Facebook-ryhmässä Alpine Skier – Niko.