Monika Mikkolan suuntana Tokio: taistelen olympiapaikasta loppuun asti

CCEA on tukenut vuodesta 2015 Laser Radial -luokan purjehtijalupaus Monika Mikkolan matkaa kohti lajin kärkisijoja. Päättyneellä kaudella Monika saavutti jälleen loistavia tuloksia. Huippuhetki koettiin Saksassa nuorten MM-kisoissa.

”Viime kaudella pääkisani olivat nuorten EM- ja MM-kisat. EM-kisoissa ylsin toiselle sijalle, ja MM-kisat voitin kirkkaasti – voittoni oli selvillä jo ennen viimeistä kisapäivää. Kyllä se oli todella iso juttu minulle”, Monika kertoo.

Kauden aikana Monika pääsi osallistumaan myös ensimmäistä kertaa maailmancupin mitalikisaan Kiinassa. Hyvä menestys maailmancup-kisassa nosti Monikan naisten maailman rankingin yhdeksännelle sijalle.

”On melko harvinaista, että ’junnu’ nousee maailman ranking-sijoille, joten pitää olla tyytyväinen. Tulevalla kaudella tavoitteeni on pysyä ainakin 30 parhaan joukossa, jotta pääsen mitalikisoihin mukaan. Hienoahan toki olisi pysyä jopa kymmenen parhaan joukossa.”

Tähtäimessä Tokio

Syksyllä Monika on harjoitellut intensiivisesti seuraavaa kautta ja Tokion vuoden 2020 olympialaisia silmällä pitäen. Kausi 2017 alkaa heti tammikuussa, ensimmäisessä maailmancup-kisassa Miamissa.

Tokion purjehdusolosuhteisiin Monika pääsee tutustumaan kauden päätteeksi vuoden 2017 syksyllä. Olympialaisten näkökulmasta katse on nyt vuodessa 2018, jolloin kisojen maapaikat jaetaan.

”Nyt kaikki kisat otetaan käytännössä treenin kannalta olympialaisia varten. Olen kehittynyt paljon viime vuosina, joten uskon, että maapaikka Tokioon voisi irrota. Ainakin aion taistella siitä loppuun asti, muuta suunnitelmaa minulla ei tulevaisuutta varten ole.”

”Purjehdus on ollut minulle elämäntapa lapsesta asti, se on todella iso osa minua. Niin kauan kuin en kaipaa elämääni muuta, keskityn tähän täysillä”, Monika vakuuttaa.