C C E A
C C E A

Moikka!

Olen Monika Mikkola, 21-vuotias purjehtija Espoosta. Teen matkaa kohti vuoden 2020 Tokion olympialaisia yhdessä CCEAn kanssa. CCEAn kautta voitte seurata matkaani. Ensin kerron vähän itsestäni.

Pienestä pitäen olen aina pitänyt menosta ja meiningistä. Olen kasvanut aktiivisessa perheessä ja opin laskettelemaan ennen kuin juoksemaan, ja purjehtimisenkin opin heti perään. Hetken harrastin aktiivisesti sekä kilpalaskettelua että purjehdusta, mutta vähitellen purjehduksen paikka elämässäni kasvoi, ja lopulta oli selvää, että kuulun merelle. Purjehdus on minulle kaikki kaikessa, rakastan merta sekä purjehduksen lukemattomia haasteita ja mahdollisuuksia.

Olen kolminkertainen Laser Radial nuorten maailmanmestari (2013, 2014 ja 2016) sekä kaksinkertainen euroopanmestari. Lisäksi olen edustanut Suomea kolmesti peräkkäin ISAF Youth Wolds -kisoissa, joissa olen saavuttanut kaksi pronssimitalia. Minut on myös valittu kahdesti Suomen parhaaksi nuoreksi purjehtijaksi. Kauden 2016 jälkeen siirryin aikuisten luokkaan, jossa paras maailman ranking-sijoitukseni on ollut 4., viime vuonna olin kahdesti mitaleilla maailmancup-kisoissa.

Koko lapsuuteni ja nuoruuteni unelma ja edelleenkin suurin tavoitteeni on saada edustaa Suomea Tokion olympialaisissa vuonna 2020.

Kokopäiväinen urheilijaelämä tarkoittaa, että urheilu täyttää koko elämän. Ei todellakaan ole helppoa olla erossa kotoa, perheestä ja kavereista noin 260 päivää vuodesta, mutta se ei haittaa koska rakastan niin paljon sitä mitä teen, urheilua! Vaikka elämäni on välillä raskasta ja haastavaakin, ei se minua haittaa. Rakastan matkustelua, mutta täytyy myöntää, että nukkuminen omassa sängyssä kuukauden poissaolon jälkeen tuntuu mukavalta. En tosin muuttaisi mitään tällä hetkellä!

Kausi 2018 alkoi osaltani kuukauden treenileirillä Miamissa, jossa myös starttasi kauden maailmancup-kiertue. Taas tuli paljon lisää uusia asioita, joita pitää treenata. Harjoitteluni jatkuu helmikuussa ja maaliskuussa Espanjassa. Kevätkausi loppuu Ranskan Hyeresiin, jossa on kauden toinen maailmancup-kisa. Oikeastaan suoraan Hyeresistä ajan La Rechelliin, joka on myös Ranskassa. Siellä kisataan toukokuussa euroopanmestaruuksista.

Purjehdus, kuten elämäkin muuttuu jatkuvasti. Koskaan ei tule vastaan kahta täysin samanlaista harjoituspäivää. Aallot, tuuli ja sää muutenkin ovat aina erilaisia, mikä taas pakottaa aina olemaan valmis muuttamaan tekniikkaa ja opettelemaan uusia juttuja ja purjehdustyylejä. Tämä vaatii avoimen mielen, aina.

On miljoonia tapoja ajaa purjevenettä, ja joka kerta kun menen vesille, yritän kehittää omaa tapaani paremmaksi ja paremmaksi. Parantamalla pieniä juttuja ja ajamalla aina äärirajoille on haastavaa, mutta kun lähestyy asiaa avoimin mielin ja päättäväisenä, pääsee kiinni menestykseen. Kolme askelta eteenpäin ja kaksi taakse! Niin minä sen teen 🙂

Olkaahan kuulolla: jaan näitä ajatuksiani ja tuntemuksiani seuraavan kerran EM-kisojen jälkeen toukokuussa.

Siihen saakka, moi moi!
Monika

CCEA ja Monika Mikkola ovat solmineet jo vuonna 2015 sponsorointisopimuksen, jonka tavoitteena on tukea Monikan matkaa lajin huipulle ja kohti Tokion olympialaisia.