C C E A
C C E A

CCEAn sponsoroima alppihiihtäjä Niko Kukkonen ei malta pysyä pitkään poissa suksilta. Pian täysi-ikäistyvä urheilijanuorukainen oli juuri lähdössä seuraavaa kautta valmistelevalle leirille Itävaltaan, ja kaipuu suksille on kuukauden tauon jälkeen jo kova. Katse on jo tiukasti kaudessa 2018–2019, vaikka edellisen päättymisestä on kulunut vasta vähän aikaa.

Odotukset kasaantuvat, kun menee hyvin

Nikon viime kausi lähti käyntiin hyvin. ”Itävallassa kulki valmistavissa treeneissä paremmin kuin ikinä ja odotukset nousivat korkealle. Varsinaisissa kilpailuissa lähdin kuitenkin yliyrittämään ja tuli paljon ulosajoja. Joulun jälkeen lähdimme Keski-Eurooppaan kisoihin. Silloin sain laskuun rennomman otteen, ja heti kulki paremmin”, Niko kertaa.

Viime vuosi oli Nikon ensimmäinen vuosi yleisessä aikuisten sarjassa. Niko sai myös viime kaudella ensimmäiset aikuisten kisojen palkintopallisijoitukset, ja rankingpisteet nousivat. Loppuvuodesta vauhtilajeissa tuli onnistumisia, mutta kokonaisuutena Nikolla on viime kaudesta hieman sekalaiset tunteet:

”Kun onnistumisia tulee, minulle kasaantuu helposti odotuksia, että aina pitäisi laskun kulkea samalla tavalla. Varsinkin pujottelu on herkkä laji, jossa tulee virheitä helposti. Ei pitäisi välittää siitä, että aina ei onnistu, vaan pitäisi vain nauttia laskemisesta”, Niko pohtii.

Kovalla motivaatiolla tulevaan kauteen

Pienet vastoinkäymiset eivät ole lannistaneet nuorta urheilijaa, vaan motivaatio tulevaan kauteen on entistä kovempi: ”Oikeastaan vastoinkäymiset eivät ole vähentäneet motivaatiota vaan päinvastoin, tekee mieli treenata entistä kovempaa”, Niko sanoo. Tarkoituksena onkin kesän aikana tavata psyykkistä valmentajaa ja kehittää taitoja odotusten ja paineiden hallintaan.

Tahkon Alppikoulu antaa hyvät mahdollisuudet urheilu-uran ja opiskelun yhdistämiseen. Nikolla on lukio-opintoja vielä pari vuotta jäljellä. Urheilu on Nikolle edelleen ykkösjuttu, ja tähtäimessä on paikka nuorten maajoukkueessa.

CCEA toivottaa Nikolle hyviä kesätreenejä ja menestystä tulevaan kauteen!