C C E A
C C E A

Moi, Monika täällä taas! Toivottavasti kaikilla on ollut ihana ja rauhallinen kevät, ja olette valmiita kesään. Itse olen ollut aika kiireinen. Helmikuisten kuulumisteni jälkeen olen ollut Suomessa vain 12 päivää. Olin koko maaliskuun Palma de Mallorcalla Espanjassa, ja huhti- ja toukokuun vietin Ranskassa.

En siis juurikaan ole ollut kotona, ja te varmaan mietitte, että eikös tuo reissaaminen ole vähän liikaa 21-vuotiaalle. Vastaus on kyllä… Vaikka pidänkin matkustamisesta todella paljon ja purjehdus on mun elämä, niin joskus liika on vain liikaa. Kolme isoa kisaa ja 40 päivää harjoittelua on paljon kropalle ja päälle.

Ehdottomasti tärkein asia, jonka olen oppinut viime kuukausista on suunnittelu ja kaiken tasapainossa pitäminen. Tasapaino kisojen ja treenien välillä, purjehduksen ja levon välillä sekä matkustamisen ja kotona olemisen välillä. Oikeastaan kaiken elämässä pitäisi olla tasapainossa. Ihmisen pitää syödä ja nukkua, muttei liian paljon tai liian vähän. Töitä pitäisi tehdä kunnolla, kun on töissä, mutta vapaalla pitäisi taas osata ottaa kunnolla rennosti. Yhtenä päivänä syödään salaattia ja juodaan vettä, toisena päivänä taas jäätelöä ja viiniä.

Kuten jo mainitsinkin, kevät on ollut kiireinen. Kolme isoa kisaa sekä kolme treenileiriä ovat pitäneet kalenterin aika täynnä. Maaliskuussa olin Palma de Mallorcalla Eurosaf-kisassa, viikko sen jälkeen olin kisaamassa tämän vuoden toisessa maailmancupin osakilpailussa Hyeresissä, josta ajoin suoraan La Rochelleen kisamaan Euroopan mestaruudesta. Olen pettynyt suorituksiini Palmassa sekä La Rochellessä, mutta erittäin tyytyväinen Hyeresistä voittamaani hopeamitaliin!

Opin monia tärkeitä asioita näistä kisoista, mutta kaikista tärkeimmän opetuksen antoi oma äitini. Hän sai minut ymmärtämään, että syy huonoon suoritukseeni EM-kisoissa on suurimmaksi osaksi se, että olin aivan loppu jo ennen ensimmäistä kisapäivää. Hän opetti, että vaikka tuntuisikin siltä, että kaikki on hyvin, kisojen välissä on tärkeää mennä jonnekin, joka tuntuu kodilta. Näin kropan lisäksi myös mieli saisi levätä. Oma elämäntapani on hieman erilainen kuin ”normaali” elämäntapa. Normaalisti ihmiset lähtevät lomalle, pois kotoa, rentoutuakseen ja levätäkseen, mutta itse kulutan kaiken aikani poissa kotoa, joten menenkin kotiin lomalle. Vain harva ihminen ymmärtää tämän, itsekin alan vasta vähitellen ymmärtää, miten tärkeä asia tämä on. Jotenkin äitini vain tiesi tämän. Aplodit kaikille äideille, te teette mahtavaa työtä!

Olen itseasiassa hyvin iloinen, että opin tämän nyt, sillä kaikki tärkeimmät matkat ja kilpailut ovat vielä edessä. Seuraavaksi vuorossa on kahden kuukauden treenijakso elokuussa järjestettäviä MM-kisoja varten. Nämä kisat ovat erityisen tärkeät, sillä siellä kisataan maailmanmestaruuden lisäksi ensimmäisistä maapaikoista Tokion olympialaisiin 2020. Odotan innolla näitä kisoja, ja haluan kovasti olla se, joka saa Suomelle maapaikan.

Kerron lisää siitä miten treenit ja kisat menivät sitten MM-kisojen jälkeen, siihen asti nauttikaa kesästä ja pitäkää elämänne tasapainossa!

Monika

CCEA ja Monika Mikkola ovat solmineet jo vuonna 2015 sponsorointisopimuksen, jonka tavoitteena on tukea Monikan matkaa lajin huipulle ja kohti Tokion olympialaisia.