CHANGE19 – kohokohdat ja esitysmateriaalit

CHANGE19 – vuoden 2019 kovin muutostapahtuma Suomessa – sai loistavaa palautetta 200 vieraaltaan.

”Hieno tilaisuus! Paljon ajattelemisen aihetta ja erinomaiset oman alansa huippupuhujat paikalla. Iso kiitos!”, eräs vieraista kommentoi.

Olemme koonneet tähän muutamia tärkeimpiä nostoja tapahtuman puhujilta sekä linkit esitysmateriaaleihin.

Timo Ritakallio, OP-Ryhmän pääjohtaja pureutui avausesityksessä johtamiseen aikakaudella, jolloin muutos ja uudistuminen on jatkuvaa. OP toimii ympäristössä, jossa uudentyyppiset yritykset haastavat perinteisiä pankkeja ja vakuutusyhtiöitä. Menestyäkseen nopeasti muuttuvassa ja ketterässä ympäristössä johtajan on näytettävä suuntaa, konkretisoitava tehtävien linkittyminen visioon ja kokonaisuuteen, luotava luottamuksellinen ympäristö sekä rohkaistava oppimiseen. Linkki Timon esitykseen >>

”Kolme tärkeintä asiaa muutoksen johtamisessa ovat viestintä, viestintä ja viestintä.”
– Timo Ritakallio

Auli Packalén, CCEAn johtava konsultti ja markkinointijohtaja pohti muutoksen kuormituksen ja kohderyhmien käytettävissä olevan ajan tasapainotusta sekä eri ryhmien tärkeimpiä osaamisalueita jatkuvassa muutoksessa. Linkki Aulin esitykseen >>. Käy kurkkaamassa myös Aulin blogikirjoitus aiheesta.

”Jotta ihmisillä riittää kaistanleveyttä uudistumiseen ja jatkuviin muutoksiin, on varmistettava tasapaino kuormituksen ja kapasiteetin välillä.”
– Auli Packalén

Ria Parppei, johdon konsultti puhui volitiosta eli toimeenpanon taidosta. Hän kertoi, että pelkkä motivaatio ei yksin riitä tavoitteen ja tulosten saavuttamiseen, tai että hyvin suunniteltu ei ole edes puoliksi tehty. Usein ad hoc -asiat, keskeytykset, uudet mielenkiintoiset ideat ja kiire estävät tärkeidenkin tehtävien hoitamisen. Motivaation lisäksi onkin varmistettava volitio eli tehokas toimeenpano. Volition edellytyksenä ovat draivi ja fokus. Linkki Rian esitykseen >>

”Draivi ja fokus ovat keskeiset asiat, joilla varmistetaan, että asiat tulevat tehdyiksi ja tavoitteet saavutetuiksi.”
– Ria Parppei

Christian Guttmann, VP, Global Head of Artificial Intelligence Tieto Oyj:stä kertoi, miten tekoäly muuttaa työelämää ja että nämä muutokset tapahtuvat nopeammin kuin ihmiset osaavat odottaa. Linkki Christianin esitykseen >>

”Kuten missä tahansa muutoksessa, luottamuksen luominen on tärkeintä tekoälyn käyttöönotossa.”
– Christian Guttmann

Pep Rosenfeld Boom Chicago Theatresta viihdytti yleisöä innostavalla ja riemukkaalla komediaesityksellä muutosten sudenkuopista. Tilaisuuden juonsi karismaattinen ”bisnesantropologi” André Noël Chaker, joka huolehti tapahtuman tunnelmasta ja yleisön viihtymisestä. Inspiroivien esitysten jälkeen oli vielä cocktail-tilaisuus, joka tarjosi muutosten läpiviennin parissa työskenteleville vieraille mahdollisuuden verkostoitua. Se on tärkeää aikana, jolloin muutoksia tapahtuu yhä enemmän yhä kiihtyvämmällä vauhdilla.

CCEAn järjestämä CHANGE19-tapahtuma järjestettiin 21. maaliskuuta 2019 Pasilan Vanhoilla Veturitalleilla Helsingissä. Tapahtumaan osallistui yli 200 muutosjohtajaa ja muutosten läpiviejää.