CCEAn riveihin paljon uusia muutosammattilaisia vuonna 2019

CCEA jatkaa kasvamistaan. Kasvu näkyy uusina asiakkaina ja projekteina, mutta myös CCEAn muutososaajien, tuttujen kesken ”lonttien” määrässä. CCEAssa työskentelee tällä hetkellä 42 muutosten läpiviennin ammattilaista, joista kymmenen aloitti viime vuonna.

Keväällä saimme joukkoomme seniorikonsultti Petri Vuorisen ja konsultti Pauliina Pirin. Alkukesän massiivinen rekrykampanja poiki hurjan määrän hakemuksia, joista valikoitui useampi uusi muutosammattilainen lomakauden jälkeen alkaneisiin projekteihin. Elokuun uusia lontteja olivat seniorikonsultit Saana Ström sekä Minna Kivimäki, jonka polku eteni syksyn aikana seniorikonsultista johtavaksi konsultiksi. Lisäksi konsulttina aloitti Xiang Ye ja assistenttina Sini Multanen, jonka tehtävä on tukea koko lonttiperhettä ja taata heidän viihtyvyytensä toimistolla. Loppuvuodesta riveihin marssivat vielä projektikoordinaattori Marco Hardén ja konsultti Heikki Lehtola.

Syksyn aikana solmittiin sopimus myös kahden ”keikkalontin” kanssa. Dana Vainikka ja Tiina Joronen toimivat osana CCEAn kumppaniverkostoa.

Toiminnan kasvaessa myös CCEAn johtoryhmän vastuita oli aika pohtia uusiksi. Johtoryhmän uusiksi osa-alueiksi nousivat asiakaskokemus sekä talous ja teknologia, joista vastaavat johtavat konsultit Johanna Wäänänen ja Juha Lindfors.

CCEA tarjoaa lonteille myös kannustavan kehityspolun projektivastuiden ja ammattitaidon kasvaessa. Vuoden 2020 alussa konsulteista seniorikonsulteiksi nimitettiin Johanna Haapamäki, Sanna Lehto ja Rita Mallius.

”Teemme paljon työtä löytääksemme lonttiperheen jäseniksi sopivia, kokeneita muutoksen tekijöitä.
Kaikki lähtee siitä, että teemme asioita isolla sydämellä ja pistämme ihmiset toimintamme keskiöön. Lontit myös suosittelevat CCEAa työpaikkana omissa verkostoissaan, ja meillä onkin käytössä sisäinen palkkio rekrytointiin johtaneesta vinkistä”, kertoo CCEAn ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Mira Dahlman.

Viime vuonna käynnistettyä ccealaisten tyytyväisyyden mittaamista on jatkettu kuukausittaisilla pulssikyselyillä. Lisäksi CCEAssa jatketaan kulttuurin kehittämistyötä yhdessä esimerkiksi arvojen konkretisoimisella ja palvelevan johtamisen kehittämisellä.

”Arvoissa kiteytyy se, miten kohtelemme asiakkaitamme ja toisiamme jokapäiväisessä työssämme. Arvot ovat merkityksellisiä, kun ne eletään todeksi arjessa ja päätöksenteossa. Meillä tämä tarkoittaa inhimillisyyttä, yhdessä tekemistä ja huolenpitoa asiakkaistamme ja toisistamme. Mietimme myös jatkuvasti, miten voimme olla entistäkin parempi työpaikka, ja miten voimme mahdollistaa lonttien onnistumisen asiakastyössä kerta toisensa jälkeen”, Mira sanoo.

Olisitko sinä seuraava lontti? Meillä on avoin haku jatkuvasti käynnissä. Tutustu meihin tarkemmin ja lähetä hakemuksesi >>