Minka Keinänen: CCEAn kulttuurin ytimessä on yhteisöllisyys

CCEA on kasvanut nopeasti, ja viimeisten kahden vuoden aikana lonttien (lue täältä, mikä lontti on) määrä on lähes tuplaantunut. Uusien ihmisten mukana taloon on tullut osaamisen lisäksi myös paljon uusia piirteitä, ja tiettyjä toimintatapoja on pitänyt muokata isommalle porukalle sopivammiksi. Yhteisöllisyys on pyritty säilyttämään ennallaan hurjasta kasvusta huolimatta, sillä se on ollut tärkeä osa kulttuuriamme ihan alusta asti ja lontit ovat tekemisemme keskiössä.

Mitä se lonttikulttuuri sitten tarkoittaa?

Voidaksemme vaalia kulttuuriamme halusimme ymmärtää, mikä siinä oikeastaan on lonttien mielestä hyvää. Niinpä haastattelin viittä kollegaa kysyäkseni heiltä, miten he kokevat CCEAn työpaikkakulttuurin. Näistä haastatteluista syntyivät ”Lonttikeissit”.

Kaikissa keskusteluissa korostui lonttien empaattisuus, toisten auttaminen, avoimuus ja hyvinvointi. Lonttikulttuuri koettiin yhteisönä, jossa tuetaan toisia, hyväksytään kaikki sellaisina kuin he ovat, tavataan myös töiden ulkopuolella eikä kilpailla keskenään.

Marin sanojen mukaan kulttuuri koostuu pienistä asioista, joilla halutaan tehdä ihmisille kiva mieli, mutta jotka eivät yksittäin tekisi mitään. Hän kokee, että toimivassa kulttuurissa ihmisillä on turvallista olla ja että sitä CCEAlla halutaan. Jotta ihmiset voivat hyvin, heitä täytyy kohdella hyvin. Tasavertaisuus korostuikin Ellin haastattelussa. Hän arvostaa sitä, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla ja ettei henkilöiden keskinäistä erilaisuutta pelkästään hyväksytä, vaan sen myös toivotaan korostuvan ihmisissä.

Yhteisömme inspiroi Tiinaa kehittymään, ja hän sanoi oppivansa kollegoiltaan uutta koko ajan. Tiinan mielestä on hienoa, että tietoa jaetaan toisille ilman kilpailufiilistä, ja hän korosti porukkamme huumoria, sillä töissä voi myös olla hauskaa. Myös Johannan mielestä kollegoiden kanssa on hauskaa, ja hän kokeekin löytäneensä CCEAlta oikeita ystäviä. Näiden ystävien tuki näyttäytyy sekä töissä että sen ulkopuolella.

Olemmekin niin kutsuttu lonttiperhe, jossa aidosti välitetään toisistamme ja onnistutaan yhdessä, kuten Petri asian tiivisti. Hänen mukaansa lonttiuden tuntee heti, vaikka sitä onkin vaikea kuvailla ulkopuolisille. Jos kiinnostuit, voit lukea Petrin keissin kokonaisuudessaan täältä. Löydät sieltä myös Marin, Ellin, Johannan ja Tiinan lonttikeissit.

Arvostatko samoja asioita? Toteutuvatko tällaiset asiat teidän työyhteisössänne? Entä olisiko CCEA sopiva työpaikka juuri sinulle? Tutustu meihin vielä tarkemmin ja laita hakemus vireille >>