CCEA ja korona

Elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja. Korona on mullistanut maailman ja koskettaa meitä jokaista. Jokainen yritys, julkinen taho ja perhe joutuu miettimään päivittäistä toimintaansa aivan uudella tavalla. Tilanne aiheuttaa huolta, ihmettelyä ja paljon kysymyksiä.

”Tällaisessa tilanteessa ihmisten hyvinvointi on tärkein asia. Toiminnan ja työnteon jatkuvuus ovat osa ihmisten hyvinvointia. Kun työt täytyy hoitaa etänä, meidän johtoryhmäläisten on vaikeampi tukea lontteja. Siksi haluammekin olla mahdollisimman avoimia kaikessa tilanteeseen liittyvässä kommunikaatiossa. Tämä on kaikkien yhteinen asia”, sanoo toimitusjohtaja Reetta Rajala.

Meillä CCEAssa kunnioitetaan tarkoin THL:n, Suomen hallituksen sekä asiakasyritystemme antamia ohjeita ja määräyksiä. Päivittäisessä elämässä korona näkyy meillä tällaisina käytäntöinä:

  • Otimme hyvissä ajoin käyttöön merkittävimmillä epidemia-alueilla matkustaneiden karanteenikäytännön ja muistutimme jokaista hyvästä käsihygieniasta.
  • Siirsimme syksyyn vuoden suurimman tapahtumamme, CHANGE20:n, johon oli saapumassa 300 ihmistä.
  • Siirryimme viime perjantaina tekemään etätöitä toistaiseksi. Jokaisella on mahdollisuus lainata toimistolta kotiin ergonomiaa parantavia työvälineitä, kuten näyttöjä ja näppäimistöjä. Asiakkaan toimitiloissa pääasiassa työskentelevät CCEAlaiset noudattavat asiakasyrityksen ohjeistusta.
  • Koska yhteiset kokoontumiset ovat meille tärkeitä ja CCEA-kulttuurin mukaisia, järjestämme esimerkiksi jokaperjantaisen aamupiirimme ja kuukausipalaverimme virtuaalisesti ja suosimme videoyhteyttä.
  • Olemme perustaneet Teamsiin Q&A-kanavan sekä WhatsApp-ryhmän, joissa koronasta voi kysellä ja keskustella sekä jakaa vinkkejä kollegoille.
  • Jokaisella lontilla eli CCEAn työntekijällä on käytössään CCEA10-aika, jota käytetään CCEAn sisäisiin projekteihin. Tässä tilanteessa tämän 10 prosenttia työajasta voi käyttää kotona olevien lasten kanssa touhuamiseen. Koska pienten lasten läsnä ollessa työn tekeminen helposti häiriintyy ja on katkonaista, olemme selvitelleet myös erilaisten virtuaalisten lastenviihdytyskeinojen saatavuutta, kuten liikuntatuokiot tai satutunnit.
  • Olemme selvittämässä työterveyskumppanimme Terveystalon kanssa nettilääkäripalvelua. Terveystalo suorittaa myös koronavirustestejä, joihin tartuntaa epäilevä voi mennä CCEAn kustantamana.
  • CCEAn asiantuntijat taipuvat moneen, joten tämä poikkeustilanne mahdollistaa myös esimerkiksi asiakastyöpajojen järjestämisen virtuaalisesti.
  • Meillä on ollut käynnissä massiivinen rekrytointikampanja, ja hoidamme kaikki haastattelut toistaiseksi virtuaalisesti.
  • Pyrimme siihen, ettei mitään työtehtävää ja palavereita tarvitsisi poikkeustilanteen vuoksi jättää väliin.