CCEAn hallitus uudistuu – Antti Koskelin uusi puheenjohtaja

CCEAn hallituksen kokoonpano muuttuu. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu KONEen tietohallintojohtaja Antti Koskelin, joka on ollut CCEAn hallituksen jäsen keväästä 2017. Uutena jäsenenä aloittaa Gofore Oyj:n toimitusjohtaja Mikael Nylund. Samalla Outi Torniainen ja Matti Vilmi jättävät paikkansa hallituksessa.

“Kiitän todella lämpimästi Outia ja Mattia siitä suurenmoisesta panostuksesta ja osaamisesta, jonka he ovat tuoneet CCEAan. Molemmilla on ollut iso rooli siinä, millaisia askeleita olemme viimeisten vuosien aikana ottaneet. Samalla toivotan Mikaelin tervetulleeksi hallitukseen ja Antin uuteen rooliin”, CCEAn toimitusjohtaja Reetta Rajala sanoo.

Sparraava hallitus

Reetan mukaan hallituksella on CCEAssa vahva, sparraava rooli. Hallituksen kokoonpanoa on katsottu aina muutaman vuoden tähtäimellä kulloisenkin strategisen tarpeen mukaan, ja tämä on vuosien varrella osoittautunut hyväksi tavaksi.

“Itse odotan hallituksen haastavan minua ja johtoryhmää. Suuri osa historiallisesti merkittävistä strategisista päätöksistä on tehty hallituksen tuoman ajattelun ja tiukkojen kysymysten pohjalta. Hallituksellamme onkin ollut selkeä rooli CCEAn menestyksessä”, Reetta kertoo.

“Mielenkiintoinen tarina”

Antti kehuu CCEAn kokonaisvaltaista suuntautumista ammattimaiseen muutoksen läpivientiin. Erikoistunut yritys tuo asiakkaalle lisäarvoa enemmän kuin vaikkapa yksittäisten muutososaajien verkosto.

”CCEA on älyttömän mielenkiintoinen tarina ja firma, joka on onnistunut hyvin osaamisensa tuotteistamisessa ja standardoinnissa. Tässä on oikeasti mietitty, miten muutoksenhallinta tapahtuu, millaisin metodein ja työkaluin”, Antti sanoo.

”Maailman jatkuva ja kiihtyvä muutos vaatii, että kaikki organisaatiot kehittävät omaa kyvykkyyttään kohdata jatkuvan muutoksen. CCEA on kiinnostavalla ja kasvavalla markkinalla ja erikoisosaamisensa puolesta erinomaisesti tähän markkinaan positioitunut”, pohtii myös uusi hallituksen jäsen Mikael Nylund.

Viime viikolla julkaistu uutinen CCEAn ja muutosten mittaamiseen erikoistuneen Celkee Oy:n yhdistymisestä on Antin mielestä mahtava liike.

”Celkee Insight -mittausratkaisun myötä CCEAn palvelupalettiin tulee uusi palikka, mutta samalla saadaan vahvistusta myös muihin palveluihin. Mielestäni muutoksen mittaus pitäisi sisällyttää jokaiseen muutoshankkeeseen, jossa ollaan mukana. Celkee-kauppa voi avata CCEAlle mahdollisuuksia myös uusiin asiakassegmentteihin”, Antti sanoo.

Muutosten läpiviennin digitalisointia

”Mikael tuo CCEAn hallitukseen CCEAa isomman kasvuyrityksen näkemystä ja vahvaa digitalisaation osaamista. Antti puolestaan edustaa palveluliiketoimintaa, jossa ihmiset ovat pääroolissa, sekä vahvaa yrityskulttuuria. Ne ovat tärkeitä teemoja myös CCEAn toiminnassa”, Reetta sanoo.

”Yhä useammin CCEAn muutosjohtaminen liittyy asiakasyritysten digitaalisten muutosten toteuttamiseen. Kiinnostavaa on myös seurata, mitkä ovat CCEAn tulevaisuuden markkinat ja miten palvelutarjontaa onnistutaan laajentamaan erityisesti digitaalisten palvelujen puolelle”, Mikael sanoo.