Muutososaaminen kuntoon: muutoksentekijöiden ja tiiminvetäjien virtuaaliset oppimispolut nyt kaikille avoimia

CCEAn muutoksen läpiviennin ja muutosjohtamisen oppimispolut ovat nyt kaikille avoimia

Kuusi viikkoa kestävä virtuaalinen oppimispolku on uudenlainen muutosvalmennus, joka takaa, että opit siirtyvät välittömästi käytäntöön ja että polku on suoritettavissa miellyttävästi työn ohessa. Näin päästään heti vaikuttaviin tuloksiin. 

Harjoittelu käynnissä olevassa muutoksessa 

CCEAn oppimispolut tuovat muutoksentekijöille ja esimiesroolissa toimiville käytännönläheiset valmiudet viedä muutokset onnistuneesti läpi. Ne koostuvat itseopiskelusta, virtuaalisista työpajoista, oppimistilassa tapahtuvista keskusteluista ja henkilökohtaisesta sparrauksesta. Osallistujat pääsevät harjoittelemaan oppimaansa juuri niissä muutoksissa, jotka ovat parhaillaan meneillään tai kohta tulossa. 

Oppimispolun lopuksi osallistujat voivat suorittaa vapaaehtoisen kokeen, joka oikeuttaa People-Driven Change -sertifiointiin.  

“Polkujen suunnittelussa yksi kantava ajatus on ollut se, että osallistujat eivät koe muutosten läpiviennin opiskelua taakkana, joka pakottaa kirimään tekemättömät työt iltaisin ja viikonloppuisin. Kuten hyvin läpiviedyssä muutoksessa, myös oppimispoluillamme sisällöt ja tehtävät on pilkottu sellaisiksi palasiksi, että jokainen pystyy suorittamaan ne myös työn ohessa ja samalla edistämään käsillä olevaa muutosta”, CCEAn brändistä ja palveluista vastaava johtaja Auli Packalén sanoo. 

Johtoryhmille yrityskohtainen kehittymispolku 

CCEA valmentaa myös ylintä johtoa moderniin muutosten johtamiseen, muutoksilla tavoiteltujen hyötyjen varmistamiseen sekä organisaation kuormituksen ja kapasiteetin tasapainottamiseen. 

“Kokemuksemme perusteella suosittelemme ylimmälle johdolle johtoryhmäkohtaista, yritykselle räätälöityä kehittymispolkua. Myös muutoksentekijöille ja esimiehille tarjoamme yrityskohtaisia oppimispolkuja, jotka voidaan viedä osaksi osaamisen kehittämisen tarjontaa, meneillään olevia muutoksia tai olemassa olevia valmennusohjelmia”, Auli sanoo. 

Ylimmälle johdolle suosittelemme johtoryhmäkohtaista, yritykselle räätälöityä polkua. Myös muutoksentekijöille ja esimiehille tarjoamme yrityskohtaisia oppimispolkuja, jotka voidaan viedä osaksi osaamisen kehittämisen tarjontaa, meneillään olevia muutoksia tai olemassa olevia valmennusohjelmia. 

Tutustu avoimiin oppimispolkuihimme täällä >>