Muutososaaminen kuntoon: muutoksentekijöiden ja tiiminvetäjien virtuaaliset oppimispolut nyt kaikille avoimia

CCEAn muutoksen läpiviennin ja muutosjohtamisen oppimispolut ovat nyt kaikille avoimia. Kuusi viikkoa kestävä virtuaalinen oppimispolku on uudenlainen muutosvalmennus, joka takaa, että opit siirtyvät välittömästi käytäntöön ja että polku on suoritettavissa miellyttävästi työn ohessa. Näin päästään heti vaikuttaviin tuloksiin. 

Syksyllä 2020 alkaa kolme oppimispolkua. Syys- ja marraskuussa alkavat oppimispolut on suunnattu muutoksentekijöille, kuten organisaatioiden muutosvastaaville, projektipäälliköille, agile coacheille, prosessinomistajille tai PMO-roolissa tai muulla tavoin organisaatiosi muutoshankkeiden parissa työskenteleville. Lokakuussa starttaava muutosjohtamisen oppimispolku on tarkoitettu esimiehille ja tiiminvetäjille. 

Harjoittelu käynnissä olevassa muutoksessa 

CCEAn oppimispolut tuovat muutoksentekijöille ja esimiesroolissa toimiville käytännönläheiset valmiudet viedä muutokset onnistuneesti läpi. Ne koostuvat itseopiskelusta, virtuaalisista työpajoista, oppimistilassa tapahtuvista keskusteluista ja henkilökohtaisesta sparrauksesta. Osallistujat pääsevät harjoittelemaan oppimaansa juuri niissä muutoksissa, jotka ovat parhaillaan meneillään tai kohta tulossa. 

Oppimispolun lopuksi osallistujat voivat suorittaa vapaaehtoisen kokeen, joka oikeuttaa People-Driven Change -sertifiointiin.  

“Polkujen suunnittelussa yksi kantava ajatus on ollut se, että osallistujat eivät koe muutosten läpiviennin opiskelua taakkana, joka pakottaa kirimään tekemättömät työt iltaisin ja viikonloppuisin. Kuten hyvin läpiviedyssä muutoksessa, myös oppimispoluillamme sisällöt ja tehtävät on pilkottu sellaisiksi palasiksi, että jokainen pystyy suorittamaan ne myös työn ohessa ja samalla edistämään käsillä olevaa muutosta”, CCEAn brändistä ja palveluista vastaava johtaja Auli Packalén sanoo. 

Johtoryhmille yrityskohtainen kehittymispolku 

CCEA valmentaa myös ylintä johtoa moderniin muutosten johtamiseen, muutoksilla tavoiteltujen hyötyjen varmistamiseen sekä organisaation kuormituksen ja kapasiteetin tasapainottamiseen. 

“Kokemuksemme perusteella suosittelemme ylimmälle johdolle johtoryhmäkohtaista, yritykselle räätälöityä kehittymispolkua. Myös muutoksentekijöille ja esimiehille tarjoamme yrityskohtaisia oppimispolkuja, jotka voidaan viedä osaksi osaamisen kehittämisen tarjontaa, meneillään olevia muutoksia tai olemassa olevia valmennusohjelmia”, Auli sanoo. 

Ilmoittaudu syksyn 2020 oppimispoluille 

Muutosten läpiviennin oppimispolku muutoksentekijöille 9.9.2020 – 21.10.2020 Lue lisää ja ilmoittaudu >> 

Muutosjohtamisen oppimispolku esimiehille 7.10.2020 – 25.11.2020 Lue lisää ja ilmoittaudu >> 

Muutosten läpiviennin oppimispolku muutoksentekijöille 3.11.2020 – 12.1.2021 Lue lisää ja ilmoittaudu >> 

Ylimmälle johdolle suosittelemme johtoryhmäkohtaista, yritykselle räätälöityä polkua. Myös muutoksentekijöille ja esimiehille tarjoamme yrityskohtaisia oppimispolkuja, jotka voidaan viedä osaksi osaamisen kehittämisen tarjontaa, meneillään olevia muutoksia tai olemassa olevia valmennusohjelmia.