Webinaari 12.8. tai 25.8.: Päivitä organisaatiosi muutoskyvykkyys 2020-luvulle

Vain muutos on pysyvää. Elämme jatkuvan muutoksen aikakautta. Muutu jatkuvasti – tai kuole. 

Moni organisaatio on omaksunut tarpeen uudistua jatkuvasti. Harva yritys on kuitenkaan muokannut portfoliojohtamistaan, projekti- ja kehitysmalliaan tai muutosjohtamisen käytäntöjään. Harva on pysähtynyt miettimään, miten jatkuvaa transformaatiota ja uudistumista oikeastaan pitäisi johtaa ja käytännössä viedä läpi, jotta energian viemisen sijaan ihmiset saisivat energiaa uudistumisesta ja näin pystyisivät muuttamaan organisaatiota haluttuun suuntaan. 

Muutoksia pusketaan läpi vanhalla mallilla. Harva organisaatio on päivittänyt johdon ja esimiesten kehittymisohjelmat jatkuvan muutoksen aikaan. 

Tervetuloa webinaariin joko 12.8.2020 tai 25.8.2020 klo 8.45–9.30 kuulemaan, mitä kuuluu organisaation muutoskyvykkyyteen 2020-luvulla ja miten sen saa päivitettyä jatkuvan muutoksen aikaan. 

Puhujana on CCEAn johtava konsultti Auli Packalén, jolla on pitkä kokemus organisaation eri ryhmien – projektien, esimiesten ja tiiminvetäjien, ylimmän johdon ja viestijöiden – muutososaamisen kehittämisestä sekä organisaation muutosmallien rakentamisesta. Auli kertoo, mistä eri ryhmien keskeinen muutososaaminen koostuu ja miten sitä voi kehittää vaikuttavalla tavalla. 

Ilmoittaudu mukaan nyt 

Ohjelma  

8.45 Tervetuloa  

8.50 Auli Packalén: Päivitä organisaatiosi muutoskyvykkyys 2020-luvulle 

9.15 Osallistujien kysymyksiin vastaaminen  

9.30 Webinaari päättyy  

Webinaari on maksuton. Tervetuloa!