Maria Rusko: Lonttiperheen elämää ohjaavat arvot

Liityin vastikään uuteen perheeseen. Osaksi joukkoa, joka jakaa yhteiset muistot, tarinat ja jota ohjaa yhteinen arvopohja.

Helppoa se ei ollut. He halusivat tavata minut kerta toisensa jälkeen ja varmistaa, että minä jaoin nuo samat arvot. Että halusin auttaa asiakkaita onnistumaan ja olla hyvä työkaveri. Että halusin tehdä töitä kädet savessa hyvällä sydämellä. Heille oli tärkeää, että minä sopisin joukkoon.

Jo valinnan aikana he kertoivat heitä yhdistävistä perinteistä. Kuinka viikon päätteeksi he istuivat yhdessä alas ja juhlivat onnistumisia ja nauroivat jälkiviisaina virheille. Osa näistä liittyi työelämään ja kinkkisiin projekteihin. Osa lapsiin, koiriin ja puolisoihin. Sain tuntumaa siitä, että oli aivan ok olla oma itsensä.

Näkyvästi osan porukkaa

Ensimmäisenä päivänä minua odotti toimistolla yllätys. Paketti, jonka avulla saisin hyvän alun uudelle uralleni. Sieltä löytyi monenlaista villasukista muistiinpanovälineisiin. Kaunis kaulanauha, johon ripustaa avainkortti ja rannekoru, johon oli kaiverrettu kiteytys tavastamme tehdä asioita. Nyt muutkin näkivät, että olin osa porukkaa.

Lontin syntytarina

Perehdytyksen aikana sain sitten kuulla lontin synnystä. Aivan kalevalainen luomistarina ei ollut kyseessä, mutta niin tarina kuin kuvamateriaali kävi tunteisiin. Yhdessä piirretty moniin tilanteisiin muokkautuva kameleontti, jonka rinnassa oli valtava sydän, oli huoneentauluna toimiston sohvien yläpuolella.

Sitä oli muutamaan otteeseen yritetty kirjoittaa auki ja työ jatkuu edelleen. Luultavaa on kuitenkin, että tarina arvojen takana on sanoja vahvempi.

Me olemme lontteja ja kaikki tuntevat sydämessään, mitä se tarkoittaa.

Arvot arjessa

Niinpä niin. Arvot on helppo esitellä, mutta niiden mukaan eläminen onkin sitten vaikeampaa. Ja me kaikki tiedämme, miltä tuntuu, kun johto kertoo yhtä ja tekee toista.

Lonttiperheessäkin tehdään vaikeita päätöksiä. Elo ei ole vain sohvilla lojumista ja pullan syömistä.

Mitä siis lontti tekee kohdatessaan haasteita? Kysyy itseltään, miten arvot meitä tässä tilanteessa ohjaavat.

Lähes joka päivä perehdytyksen aikana, minulle perusteltiinkin valintoja arvojen kautta. Kerrottiin esimerkiksi, että suoritusta johdetaan meillä niin, että se kannustaa tekemään yhdessä, yhteisen hyvän eteen. Ei kilpailemaan toisiamme vastaan. Koska se on meidän arvojemme mukaista.

Meillä on matala hierarkia ja ihmiset otetaan mukaan päätöksentekoon eri johtamisen osa-alueisiin fokustavien foorumeiden kautta. Meillä varataan siihen myös aikaa, koska on arvojemme mukaista hoitaa työt työajalla.

Ja jotta me kaikki voimme arjessa tehdä hyviä päätöksiä, niin meillä pitää olla tietoa. Ymmärrystä siitä, missä mennään. Minkä vuoksi läpinäkyvyys niin talouden kuin muidenkin päätösten osalta on syvään juurtunut arvo. Halu varmistaa, että kaikilla on koko ajan sama tieto ja sitä kautta luoda turvallinen tunne, on meidän arvojemme mukaista.

Miten arvojen mukaan eläminen näkyy tuloksessa?

CCEAsta on vuosien saatossa tullut Suomen suurin muutosten läpiviemiseen erikoistunut toimija. Liikevaihto on kolminkertaistunut viimeisen neljän vuoden aikana ja lonttiperhe on tuplannut kokonsa 20 hengestä noin 40 asiantuntijan joukkueeksi.

Kasvun taustalla on äärimmäisen kova asiakastyytyväisyys. Asiakastyytyväisen taustalla taas vahvat arvot ja niiden mukaan eläminen.

Kovat luvut ovat syntyneet pehmeistä arvoista ja niihin sitoutumisesta.

Lonttiperhe

Vaatii aika paljon, että työyhteisöä voi kutsua perheeksi. Perhe sana kuitenkin vilahtelee lonttien arkisessa puheessa aivan luontevasti osana muuta keskustelua.

Aika näyttää, miten arvot elävät työyhteisön kasvaessa ja ihmisten toimiessa yhä enemmän virtuaalisissa ympäristöissä.

Onneksi arvojenkin osalta riittää aika pitkälle tahto kulkea yhtä matkaa niin myötä kuin vastamäessä. Tahto puhua ja muistuttaa yhteisestä tavasta tehdä asioita vuosi toisensa jälkeen ja perustella valinnat arvojen kautta.

Aina se ei ole helppoa eikä mukavaa, sillä arvot ohjaavat tekemään myös vaikeita ratkaisuja. Ne rajoittavat johdon operatiivista ja ehkä jopa strategista vapautta ja ihmisten toimintaa projekteissa.

Samalla arvojen mukainen elämä tuntuu selkeältä ja merkitykselliseltä. Saa selkärankamme oikenemaan ja antaa syyn pitää pää pystyssä.