CCEAn henkilöstömäärä vahvassa kasvussa

CCEA jatkaa kasvuaan henkilöstön saralla

Vuonna 2020 yrityksessä aloitti 11 uutta ”lonttia”, eli muutoksen asiantuntijaa, ja henkilöstömäärän kasvua vauhdittivat myös loppuvuonna tehdyt rekrytoinnit.

Alkuvuonna CCEA ja muutoksen mittaukseen erikoistunut Celkee Oy yhdistyivät ja yritysoston myötä uusiksi lonteiksi siirtyivät johtava konsultti Kimmo Vättöohjelmistosuunnittelija Simo Järvinen sekä asiakkuusjohtaja Tero Kyckling

Seniorikonsultin roolissa vuonna 2020 aloittivat Kirsi KeränenTaru Hermunen-Kuusela sekä Maria Gauffin. Johtavana konsulttina aloitti Maria Rusko, konsulttina Nina Näsi sekä projektikoordinaattorina Riikka Halmesvaara.

Lisäksi osana kumppaniverkostoa aloittivat Maarit Pojanluoma sekä Suvi Vainio.

Uuden työn aloittaminen etänä 

Poikkeuksellisena vuonna rekrytointiprosessit suoritettiin pitkälti virtuaalisesti ja moni aloittikin uudessa työssään täysin etänä. Etätyöskentelyssä perehdytys ja tutustuminen muihin työntekijöihin vaatii hieman enemmän suunnittelua.  

”Jännitti aloittaa uudessa työpaikassa ilman, että pystyi tapaamaan ketään kasvotusten. Jännitys oli kuitenkin turhaa. Sain monta kannustavaa puhelua kollegoiltani eli lonteilta jo ennen aloitusta. Tietokone, kännykkä ja ihana tervetuloapaketti tuotiin kotiovelle ja kalenterissa oli kivasti tutustumistapaamisia ja perehdytyksiä valmiina. Kun ensimmäinen työpäivä koitti, koin jo olevani vähintään puoliksi lontti”, Riikka Halmesvaara kertoo. 

“Olemme muotoilleet yhdessä perehdytysohjelmaamme, ja tavoitteemme on, että uusi lontti kokee olevansa tervetullut, pääsee osaksi yhteisöä ja alkaa mahdollisimman pian kokemaan hallinnan tunnetta työstään eli pääsee kädet savessa töihin ja ymmärtää, mitä häneltä odotetaan. Hyvin suunniteltu aloitus palvelee uutta työntekijää ja moni käytännön asia on hoidettu valmiiksi. Kulttuurin käytäntöjä ja viestintää pitää etätyöajassa lisätä, jotta yhteisöllisyys säilyy. Meillä on kehitetty kulttuuriopas, ystäväkirja ja virtuaalinen kiitoskanava tämän tueksi ja uudelle työntekijälle on nimetty kummi ja kalenteriin tuotu erilaisia lonttitreffejä tutustumisen mahdollistajaksi. Ennakointia ja aikataulutusta hieman enemmän, kun ne spontaanit toimistokohtaamiset eivät toteudu”, sanoo ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Mira Dahlman.

Henkilöstön kasvu jatkuu myös vuonna 2021 

Useat rekrytoinnit pitivät lontit kiireisinä aivan vuoden loppumetreille saakka ja myös alkanut vuosi aloitettiin toivottamalla uusia lontteja tervetulleiksi. Heti tammikuussa osaksi CCEAn yhteisöä liittyivät seniorikonsultit Marja Saarentaus ja Saara Karasvirta, mittauspalvelujen kehitysjohtaja Tom Toivonen, markkinointipäällikkö Eveliina Sivula sekä diplomityön tekijä ja koordinaattori Iida Haikonen.  

“Äärettömän kiitollisia olemme kaikista uusista lonteista, jotka ovat meidät valinneet. Kulttuurimme rikastuu ja osaaminen monipuolistuu hurjasti jokaisen uuden henkilön myötä. Näyttää siltä, että muutosvauhti vain kiihtyy ja saamme auttaa asiakkaitamme onnistumaan lisääntyvässä määrässä muutoksia, joten tänäkin vuonna lonttiperheemme kasvaa”, Mira iloitsee. 

Olisitko sinä osa kasvuamme vuonna 2021? Lue lisää CCEAsta yhteisönä ja hae mukaan! >>