Alexandra Forsberg: Kokemuksia CCEAn rekrytointiprosessista

Koko CCEAn rekrytointiprosessin ajan minulla oli aina tervetullut, arvostettu ja varma olo. Asioita, joita nuorena naisena ei valitettavasti voi& työelämässä aina pitää itsestäänselvyytenä. Alusta asti minulle kerrottiin, että rekrytointiprosessi tulisi olemaan interaktiivinen kokemus, jossa me yhdessä selvitämme, mikäli olisin hyvä lisäys CCEAlle ja toisin päin. Haluan nostaa esille kolme asiaa, jotka mielestäni olivat erityisen merkityksellisiä rekrytointiprosessissa ja jotka onnistuneesti korostavat CCEAn arvoja ja tapaa työskennellä.

1. Yhteydenpito ja läpinäkyvyys

Rekrytointiprosessini pitkittyi hieman pandemian takia, mutta tästä huolimatta en missään vaiheessa kokenut itseäni unohdetuksi. Sain jatkuvasti tilannepäivityksiä ja tapasin myös ihmisistä ja kulttuurista vastaavaa johtajaa Mira Dahlmania videopuheluiden kautta. Tämä puhuu sen puolesta, miten kohtelemme toisiamme CCEAlla tunsin itseni nähdyksi, kun yhteydenpitoa ylläpidettiin, koin, että aikaani kunnioitettiin ja luottamus siihen kasvoi, että CCEA ei jätä minua yksin. Luottamus vahvistui vielä entisestään yrityksen läpinäkyvyyden ansiosta, kun minut pidettiin ajan tasalla ja minulla oli selkeä kuva siitä, mitä tapahtuu, milloin ja miksi.

Suurkiitokset miellyttävästä hakuprosessista. Työnhaussa odottaminen sekä siihen liittyvä epätietoisuus on ikävää ja olikin ilahduttavaa, että piditte minut tietoisena prosessin etenemisestä ja prosessi eteni nopeasti.” / Rekryprosessin osallistuja 

2. Ihmislähtöisyys

Minulla oli ilo ja kunnia tavata monta lonttia rekrytointiprosessin aikana, ja asia, joka todellakin jäi mieleeni, oli miten näissä tapaamisissa ei ikinä ilmennyt valtasuhteita. Minut kohdattiin positiivisuudella, ystävällisyydellä sekä myötätunnolla, ja tämä herätti vahvaa luottamusta CCEAa kohtaan. Haastattelut eivät ikinä olleet kuulusteluja, vaan mukavia keskusteluja, joissa pääsimme tutustumaan toisiimme. Oli ok olla haavoittuva, oli ok olla ihminen.

“Rekrytointiprosessi oli järjestetty todella hyvin. Koin, että minut otettiin huomioon ihmisenä prosessin kaikissa vaiheissa ja palauteviesti oli tosi kiva.” / Rekryprosessin osallistuja 

3. Tasa-arvoinen soveltuvuusarviointi

Merkityksellistä on, että kaikille loppuvaiheessa oleville hakijoille suoritetaan soveltuvuussuusarviointi. Vaikka en hakenut yrityksen korkeimpiin asemiin, minulle kuitenkin tehtiin kattava soveltuvuusarviointi. Valehtelisin, jos väittäisin ettei se ollut hieman jännittävä kokemus, mutta jälkikäteen en muuttaisi mitään. Käytyäni soveltuvuusarvioinnin läpi käteen jäi paljon rohkeutta ja itsevarmuutta omiin kykyihini. CCEAlla kannustetaan itsensä kehittämistä ja koen, että tämä oli näkyvää jo rekrytoinnin aikana.

Lopuksi haluan korostaa, miten merkittävä rooli turvallisuuden luomisella on rekrytoinnissa, jolloin hakijan ei tarvitse pelätä tuomituksi tulemista tai väärinymmärryksiä. Tämä ei pelkästään ole hakijan vaan myös yrityksen etu, sillä on todennäköisempää saada realistinen kuva hakijasta, kun hän uskaltaa jakaa enemmän itsestään. Kun rekrytointiprosessit suoritetaan huolellisesti, tämä jättää hakijalle varman ja motivoituneen olon sekä antaa ihmislähtöisen ja luotettavan kuvan yrityksestä – lopputuloksesta huolimatta.

Lähetä meille avoin hakemuksesi! >>

Lue myös kysymyksiä ja vastauksia CCEAn rekrytointiprosessista! >>