CCEA mukaan Gubben kummitoimintaan

CCEAn kulttuurin ytimessä on ihmislähtöisyys, ja arvot avuliaisuus ja toisista huolehtiminen näkyvät myös yhteiskunnallisessa vastuullisuustyössämme. Marraskuusta 2021 CCEA on mukana ehkäisemässä vanhusten yksinäisyyttä sekä nuorten syrjäytymistä Gubben kummitoiminnan avulla.

Gubbe on uudenlainen vanhuspalvelu, joka pitää ikäihmisen aktiivisena sekä auttaa arjen askareissa. Palvelun myötä luodaan nuorille mahdollisuus ansaita rahaa merkityksellisen työn parissa Gubbe-Sydänystävinä.

Suomessa yli 300 000 vanhusta kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta ja toisaalta meillä on paljon nuorisotyöttömyyttä. Me CCEAssa päätimme, että on aika tehdä asialle jotain.

Gubben kummitoiminnan avulla CCEA on mukana antamassa iloa ja aikaa yksinäiselle, vähävaraiselle vanhukselle. Samalla työllistämme nuoren merkityksellisen työn pariin Gubbe-Sydänystävänä, joka vierailee vanhuksen luona viikottain, auttaa arjen askareissa, kannustaa ulkoilemaan tai ihan vain on läsnä ja kuuntelee – mitä ikinä vanhus eniten kaipaa juuri sillä hetkellä. Gubbe-Sydänystävä saa perehdytyksen ja tukea työhönsä.

”CCEA haluaa olla tukemassa hankkeita, jotka vastaavat omaa arvomaailmaamme. Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja huolehtia toisista, niin CCEAn sisällä kuin myös ympäröivässä yhteiskunnassa”, CCEAn ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Mira Dahlman sanoo. Gubben kummitoiminta otettiin CCEAn työntekijöiden eli lonttien keskuudessa innolla ja ylpeydellä vastaan.

Kummitoiminnan myötä saamme säännöllisesti terveisiä Gubbe-kummitoiminnasta. Ilolla jäämme odottamaan kuukausittaisia kuulumisia Gubbe-vanhukseltamme sekä hänen Gubbe-Sydänystävältään!