Tukea julkisen sektorin suuriin muutoksiin muutosjohtamisen oppimispolusta

Vantaan kaupungilla työllisyyden kuntakokeilussa kokeilupäällikkönä työskentelevä Eija Väätäinen osallistui CCEAn muutosjohtamisen oppimispolulle syksyllä 2021. Ajankohta muutosvalmennukselle oli onnistunut, sillä organisaatiossa oli parhaillaan käynnissä suuri muutos, seuraava alkamassa ja toki jättimäinen sote-uudistus on lähdössä liikkeelle täydellä voimalla.  

”Pystyn soveltamaan oppimispolulta opittuja asioita organisaationi tulevassa muutoksessa, joka koskettaa 300 henkilöä ja jossa vastaan muutoksen viestinnästä. Sain myös käynnissä olleen muutoksen osalta hyviä, konkreettisia vinkkejä, joita pääsin heti hyödyntämään käytännössä, ” Eija toteaa. 

Suurimpana oppimispolun hyötynä Eija näkee muutosjohtamisen työkalut, prosessit ja eri osa-alueiden konkreettiset keinot, jotka hän sai myös talteen materiaalin muodossa. Näin niiden hyödyntäminen on jatkossa helpompaa ja opit jäävät elämään. 

”Oli todella opettavaista, kun pääsimme keskustelemaan vertaisryhmissä ja jakamaan omia kokemuksiamme. Julkinen sektori voidaan nähdä haastavana osa-alueena, mutta myös se avattiin hyvin muutosjohtamisen näkökulmasta.” 

Opitut muutosjohtamisen prosessit ja työkalut laitetaan myös kiertoon: ”Johtoryhmän jäsenenä voin tuoda myös muutoksenhallinnan keinoja esimerkinomaisesti muiden päälliköiden käyttöön. Kun jäsennetään, mistä muutoksessa oikein on kysymys, se on helpompi ottaa haltuun.” 

Eija koki oppimispolun olleen hyvin toteutettavissa arkisen työn ohessa, vaikka aikataulut hänen työssään ovatkin kiireisiä. ”Oppimiskokemus oli oikein hyvin jäsennelty myös verkkovalmennuksen osalta, olen erittäin tyytyväinen”, Eija summaa. 

Tutustu tuleviin muutosjohtamisen oppimispolkuihimme tai kysy lisää organisaatiokohtaisista oppimispoluista Auli Packalénilta, auli@ccea.com