Alisa Knuutinen

Konsultti
Kauppatieteiden maisteri (KTM)

"Vaikka et voikkaan pysäyttää aaltoja, voit oppia surffaamaan niitä. – Jon Kabat-Zinn"

045 787 65965

Kuka?

Olen ihmislähtöisen muutoksen ja oppimisen asiantuntija. Intohimoni on edesauttaa työelämän syntyä, jonka keskiössä ovat ihmiset ja ympäristö. Edistän yritysten muutosta coachauksen, fasilitoinnin, viestinnän, oppimisen sekä yhteisöjen rakentamisen keinoin. Erityisen energisöiväksi koen erilaisten tapahtumien ja koulutusten järjestämisen, varsinkin silloin kuin asiat saa tehdä rohkean erilaisesti.

Vahvuuteni ammattilaisena ovat intohimo oppimista kohtaan, osallistava ote sekä laadukas työnjälki. Olen asunut neljässä maassa ja operoin sujuvasti kansainvälisessä ympäristössä. Onnistumista koen silloin, kun huomaan että muutoksen keskiössä olevat henkilöt muuttavat tapaansa puhua asioista ja omaksuvat uusia käyttäytymistapoja.

Silloin kun suljen läppärini, löydän itseni mieluiten joogamatolta tai hevosen selästä. Monet kesät (ja talvet) olen viilettänyt reppureissaamassa maailman eri kolkissa. Rakastan kokemuksia ja elämyksiä. Ystävät ja perhe kääntyvät puoleeni ravintolasuositusten tiimoilta.

Miksi?

Muutos on tullut jäädäkseen. Täten myös yritysten on jatkuvasti kyettyvä muuntautumaan vastatakseen asiakkaiden, työntekijöidensä sekä muiden sidosryhmiensä uusiutuviin tarpeisiin. Menestyneimpiä yrityksiä ovat ne, jotka oppivat “surffaamaan muutoksen aaltoja” taitavimmin. Mikä kuitenkin tulee muutokseen yritysmaailmassa, liian usein kuitenkin kuvasta unohtuu ihmiset. Muutoksen keskellä huomio herkästi kiinnittyy teknisiin seikkoihin kuten uuteen järjestelmään tai toimintamallin yksityiskohtiin.

Kuitenkin me ihmiset olemme lopulta ne kenen on opittava uutta ja muutettava käytöstään, jotta todellinen muutos tapahtuu. Ilman käytöksenmuutosta projektien tavoitteet eivät realisoidu euroiksi – tai miksikään muuksi hyödyksi. Tässä kohtaa kuvaan astuu muutosjohtajuus, joka lähestyy muutosta ihmisten näkövinkkelistä. Muutosjohtajana kysynkin: “Miten voisimme auttaa ihmisiä ymmärtämään tulevaa muutosprojektia sekä heidän rooliaan siinä? Miten voisimme tukea ihmisiä uuden toimintatavan omaksumisessa? Kuinka voisimme varmistaa, että uusista toimintatavoista pidetään kiinni – ja kehitetään myös tulevaisuudessa?”

Osallistamalla sidosryhmiä ihmiset pääsevät vaikuttamaan siihen miltä muutos näyttää. Muutos ei olekkaan “ikävä yllätys, jota noi tuolla kammiossa suunnitteli” vaan yhteistyötä alusta loppuun. Tämä varmistaa sen, että muutos on askel kohti parempaa ja sen takana seisotaan.

Mitä?

Erityisosaamistani ovat

  • Fasilitointi
  • Kouluttaminen ja osaamisen kehittäminen
  • Muutoksen läpivienti
  • Muutoskyvykkyyden kehittäminen
  • Oppimisen yhteisöt
  • Osallistaminen
  • Viestintä

Minulta löytyy seuraavat sertifikaatit: Coach sekä Training from the Back of the Room,  Certified SAFe® 5 Agilist ja Scrum Master Certificate