Elina Ämmälä

Seniorikonsultti
Valtiotieteen maisteri

"Jos haluat edetä nopeasti, kulje yksin. Jos haluat päästä pitkälle, kulje yhdessä."

0400 748 835

Kuka?

Olen kokenut muutosjohtamisen asiantuntija, valmentaja ja coach. Sytyn kasvumahdollisuuksista, joita muutostilanteet tarjoavat johtajille, esihenkilöille ja organisaatioille. Olen ollut johtamassa ja toteuttamassa monenlaisia muutoksia strategiasta yrityskauppoihin, uudelleenorganisoinneista kulttuurinmuutoksiin. Kokemukseni erilaisista organisaatioista yksityisellä ja julkisella sektorilla antaa eväitä erilaisten toimijoiden, muutosten ja kulttuurien kanssa työskentelyyn.

Autan muutosten johtamisessa ihmiskeskeisesti, sparraan johtoa ja muutoksentekijöitä ja autan kehittämään osaamista, jota muutosten johtamisessa tarvitaan. Hyödynnän työssäni laajaa työkalupakkia, minulla on mm. seuraavat sertifioinnit: Certified Business Coach, Workplace Big Five, EQ-I 2.0, Personal Resilience Practitioner sekä tietysti CCEAn People-Driven Change -sertifiointi.

Työskentelen osana CCEAn kumppaniverkostoa.

Vapaa-ajalla lataan akkujani meren energialla, purjehtien ja rantapoluilla juosten. Rakastan myös uppoutua kirjoihin ja olen aina innokas keskustelemaan hyvistä kirjoista ja kuulemaan ja jakamaan lukuvinkkejä.

Miksi?

Onnistuneen muutoksen salaisuus on oivaltamisessa ja yhdessä tekemisessä. Muutos on mahdollinen, kun ihmiset kokevat sen itselleen merkitykselliseksi ja heillä on yhteinen näkemys suunnasta ja halu mennä sitä kohti. Ja jotta muutos toteutuu, on ymmärrettävä mitä se käytännössä tarkoittaa ja raivattava esteitä muutoksen tieltä. Muutoksen johtaminen onkin kiehtova yhdistelmä tiedon ja työkalujen soveltamista, ajattelun kirkastamista ja kädet savessa tekemistä. Parhaimmillaan se on palkitsevaa – hyvällä muutoksen johtamisella voidaan varmistaa paitsi muutoksen hyötyjen toteutuminen myös lisätä työn imua.

Mitä?

  • Muutosten johtaminen, muutoskyvykkyyden ja -johtamisen sekä resilienssin kehittäminen, itsensä johtaminen muutoksessa, strategia-, kulttuuri-, organisaatio- ja toimintamallimuutokset
  • Johdon, esihenkilöiden ja muutoksentekijöiden sparraus, coachaus ja valmennus
  • Johtoryhmien kehittäminen
  • Fasilitointi ja osallistaminen
  • Muutosviestintä, strategiaviestintä