Pia Koukkula

Seniorikonsultti
Yhteisöpedagogi (AMK), datanomi (yo)

"Ihmiseltä voidaan viedä kaikki paitsi yksi asia: ihmisen vapaus valita oma asenteensa, oli tilanne mikä hyvänsä. – Viktor E. Frankl"

050 348 3400

Kuka?

Olen työelämän moniottelija. Olen toiminut erilaisissa organisaatioissa perheyrityksestä kansainväliseen pörssiyhtiöön, keskenään hyvinkin erilaisissa tehtävissä. IT-maailmassa olen työurani aloittanut ja siellä työskennellyt kymmeniä vuosia. Sitten halusin oppia työelämästä ja ihmisestä lisää sekä haastaa itseäni uudella tavalla. Niinpä olen opiskellut ihmiseen liittyviä teemoja ja työskennellyt myös HR-asioiden parissa.

Yhteinen nimittäjä urallani on muutos. Muutokset ovat liittyneet tietojärjestelmiin, prosesseihin ja toimintatapoihin sekä työyhteisöihin ja yksilöön. Utelias ja oppiva mieli on kuljettanut ja kuljettaa uusien asioiden äärelle. Olen osaamisen kehittämisen kokemusasiantuntija ja opiskelen aina jotain. Vapaa-aikaa kuluu myös järjestömaailmassa.

Miksi?

Muutos on jatkuvaa, mutta meistä jokainen näkee ja kokee muutoksen omalla tavallaan. Organisaatioiden muutosjohtaminen on kuin palapelin kokoamista; pienin, mutta tärkein pala on yksilö. Yksilöiden yhdessä toimiminen on avain onnistumiseen; hyvinvoiva yhteisö on innovoiva ja aikaansaapa. Muutoshankkeissa tavoitekuvaa on pidettävä koko ajan esillä ja tuettava työyhteisöä ja yksilöitä kohti tavoitetta.

Mitä?

Vahvuuksiani

  • Työyhteisöjen kehittäminen
  • Yhteisöjen ja yksilöiden tukeminen haastavissa tilanteissa – ihmislähtöinen, valmentava ja asiallinen ote asioiden hoitamisessa
  • Prosessikehitys
  • Vastuun kantaminen ja jakaminen
  • Kyseenalaistaminen ja erilaisten näkökulmien etsiminen
  • Kokonaisuuksien hallinta