Saara Karasvirta

Seniorikonsultti
Tohtorikoulutettava (Kauppatieteet), Kauppatieteiden maisteri (KTM), Valtiotieteiden maisteri (YTM), Ammatillinen opettaja (Opettajakorkeakoulu)

"Ainoa pysyvä on muutos” -Herakleitos"

040 661 8185

Kuka?

Muutos on harvemmin avaruusfysiikkaa (ellei asiakkaamme bisnes sitten nimenomaisesti ole avaruusfysiikka) ja haastavatkin kokonaisuudet on mahdollista ratkaista systemaattisella lähestymistavalla ja jäsennellyllä tekemisellä. Monimutkaisten asioiden konkretisointi lähestyttäviksi kokonaisuuksiksi on yksi vahvuuteni.

Olen kokenut muutosten läpiviennin ja organisaation muutoskyvykkyyden asiantuntija, joka hallitsee muutos- ja transformaatiohankkeet sekä konsultin roolin kautta että inhouse-positioiden puolelta. Yli kymmenen vuoden työ muutoskentällä on opettanut, että yleisimmät muutokseen ja muuttumiseen liittyvät haasteet ovat usein yhteiset toimialoista, organisaatioista sekä yksilöistä riippumatta. Työni ytimessä onkin auttaa organisaatioita ja yksilöitä kehittämään toimintaansa entistä paremmaksi, joka päivä.

Työni ohella teen väitöskirjaa organisaatioiden muutoskyvykkyydestä ja muutosten läpiviennistä. Harrastan urheilua monessa muodossa ja päälajissani salibandyssa parhaat tulokset saavutetaan joukkueena yhdessä tehden – kuten muutostenkin kohdalla.

Miksi?

Uskon, että lopulta vain muutos on pysyvää – ainoa varma asia on se, että muutosta tapahtuu jatkuvasti. Koen vahvaa paloa tehdä töitä organisaatioiden, yritysten ja yksilöiden muutoskyvykkyyden kasvattamiseksi. Voisi jopa sanoa, että se on elämäntehtäväni. Mitä kyvykkäämpiä ja tehokkaampia olemme viemään muutoksia läpi, sitä paremmin toimimme aina yksilötasolta organisaatioihin ja yhteiskuntaan kokonaisuutena.

Mitä?

Erityisosaamiseni:

  • strateginen muutoskyvykkyyden kehittäminen (organisaatiot ja yksilöt)
  • muutosten läpivienti
  • muutosprosessien kehittäminen, muutostyökalut
  • valmentaminen, fasilitointi, sparraus
  • myynnin ja myynnin johtamisen kehittäminen, asiakkuuden elinkaari
  • prosessien optimointi, tehokkuus