Tero Kyckling

Asiakkuusjohtaja, muutoksen mittauspalvelut
MBA

"Onnistunut muutos ratkaistaan yksilötasolla."

040 558 5470

Kuka?

Olen utelias uusien asioiden kokeilija ja kiinnostun aina, kun olemassa olevia käytäntöjä ja normeja ryhdytään kyseenalaistamaan. Kokemusta on karttunut yli 20 vuotta erilaisista asiantuntija- ja esimiestehtävistä kansainvälisessä liiketoiminnassa informaatioteknologian parissa. Oen päässyt aitiopaikalta todistamaan yhtä aikamme merkittävintä muutosta, digitalisaatiota, ja sen vaikutusta toimintaympäristöön ja -malleihin sekä johtamiseen.
Vuodesta 2012 lähtien olemme vastanneet muuttuvan maailman johtamishaasteisiin Celkee Insight -konseptilla ja näin edistäneet fiksumpaa mittaamista osana osallistavaa ja valmentavaa johtamista.

Vapaa-aikaan kuuluu vaimon ja tyttären kanssa laskettelua ja lumilautailua talvisin ja golfia kesäisin sekä aika ajoin ihan puhdasta joutenoloa Jack Russel Maxin kanssa. Svengin kaipuussa otan saksofonin esiin ja tapailen blues-kaavan eri variaatioita.

Miksi?

Perinteinen numeroihin pohjautuva johtamismalli on palvellut hyvin valmistavan teollisuuden tarpeita, mutta tämän päivän asiantuntijatyö vaatii uudenlaisen toimintapaletin. Kaikessa johtamisessa ensimmäiset varoitusmerkit ilmenevät yksilöiden tunnetasolla. Tämän vuoksi numeroiden sijaan johtamisen keskiöön tulee asettaa ihminen.
Muutosjohtaminen tulee ulottaa yksilötasolle asti ja varmistaa, että motivaation ja sitoutumisen lisäksi myös toimeenpanon edellytykset varmistetaan säännöllisesti. Organisaatiot eivät muutu, vaan yksilöt muuttuvat. Jos tätä ei varmisteta, jää muutos puolitiehen ja toiminnan tuottavuus kärsii.

Mitä?

Keskeisiä osaamisalueitani ovat:

  • Celkee Insight -konsepti muutoksen mittaamisessa
  • Celkee Insight -konsepti vaikutuksen arvioinnissa
  •  Valmentava (muutos)johtaminen
  • Business coaching